Ahtopot Şal modeli ve anlatımı


Örgü ve şal modelleri 1. Bugün size pek kimsede bulunmayan değişik bir şal modeliyazacağım.
Modelimiz "AHTAPOT ŞAL". Boyutu 150 cm ye 150 cm olacak.350 gr ipve 2 numara tığla işleniyor.Şalımız motiflerden oluşuyor vebirleştiriliyor.
Tığla 3cm genişliğinde dolguyapılıyor.Sonra örümcek modelinde olduğu gibi tığla uzun kollaryapılıyor ve aralarına zincir yapılıyor.Motiflerinizi ne büyüklükteistiyorsanız o kadar zincir yapabiyirsiniz 12 veya 13 tane koldan oluşacakmotifimizin bir tanesi böyle bitiyor.Sonra diğer motifleri birbirineekleyerek şalı bitiriyorsunuz.Şalınızı ne kadar büyük istiyorsanaz osayıda motif yapabilirsiniz.
Ayrıca sizlere birde atkımodeli vereceğim.Oldukça kolay ve hemen bitiyor.Atkı için 200 gr ip veipin kalınlığına göre 7 veya 4,5 numara şiş gerekli.istediğiniz genişliktebaşlayabilirsiniz ancak normali 24 çifttir.Örgüyü başladıktan sonra ilkiki tel düz örülüyor.Sonra iki tel kesip bir tel.Sonda iki tel kalanakadar böyle devam ediyorsunuz.Sonra kalan iki teli yine düzörüyorsunuz.Modelimiz bu şekilde devam ediyor.İstediğiniz uzunluğageldiğinde kesiyorsunuz ve uçlarına püskül yapıyorsunuz.
Şal ve atkı modeli ile ilgilimerak ettikleriniz,yorumlarınız veya öğrenmek istediğiniz başka modelleriçin aşağıdaki adresten irtibata geçebilirsiniz.
Herkese iyi çalışmalar.
Yazmamı istediğiniz modeller,önerileriniz veya sorularınız için "yorum yaz" bölümünü kullanınız.
kaynak:kadınmagazin.com

Hiç yorum yok: