Kazak modeli


ARKA :
98 ilmek 2 düz 2 ters lastik olarak başlanacak ve örgüye aynı şekilde devam edilecek. Beden boyu 28 cm’de yanlardan her 4 sırada bir 13 kere 1’er ilmek artış yapılacak. Beden boyu 46 cm’de omuzlar için yanlardan bir kere 13, iki kere 14 ilmek kesilip ortada kalan 42 ilmek de düz olarak kesilerek arka bitirilecek.
ÖN :
110 ilmek 2 düz 2 ters lastik olarak başlanacak ve örgüye aynı şekilde devam edilecek. Beden boyu 24 cm’de ön yaka oyuntusuna geçilecek. Yaka kesimleri üç kere 6, üç kere 5, üç kere 4, üç kere 3, üç kere 2, yirmi iki kere 1 ilmek şeklinde yapılırken bu arada kol evi tarafında beden boyu 28 cm’de yandan artışlara başlanacak. Artışlar her 4 sırada bir on üç kere 1’er ilmek olarak yapılıp beden boyu 46 cm’de omuzda kalan ilmekler bir kere 13, iki kere 14 ilmek olarak kesilip bitirilecek.
ÖN KÜÇÜK PARÇA :
6 ilmek 2 düz 2 ters lastik olarak başlanacak. Diğer ön parçada kesilen ilmekleri tamamlayacak şekilde artışlar yapılarak örgüye devam edilecek. 6 ilmekle başlanıp iki kere 6, üç kere 5, üç kere 4, üç kere 3, üç kere 2 ilmek artış yapılıp daha sonra yaka kesimine geçilecek. Bu arada kol evi tarafından 5 cm’de artışlara başlanacak. Artışlar her 4 sırada bir on üç kere 1 ilmek olarak yapılacak. Yaka kesimi her sırada on yedi kere 2 ilmek olarak kesilip omuzda kalan ilmekler de bir kere 13, iki kere 14 ilmek olarak kesilip bitirilecek.
KOL BANDI :
Kol kenarından şişe 68 ilmek alınacak. 3 sıra düz 1 sıra ters 4 sıra düz örüldükte sonra ilmekler kesilip bant içe katlanarak dikilecek.
YAKA BANDI :
Uzun yaka kısmına 84 ilmek, arka yakaya 30 ilmek, kısa ön parça kenarına 37 ilmek şişe takılarak toplam 151 ilmek olarak 3 sıra düz, 1 sıra ters, 4 sıra düz örüldükten sonra ilmekler kesilip bant içe katlanarak dikilecek.
YAKA :
Önlere 17’şer ilmek, arka parçaya 30 ilmek olarak yaka bandından ilmek alınarak toplam 64 ilmeğe ulaşılacak. Başlara 3 düz gelecek şekilde aralar 2 düz 2 ters olarak ilmekler dizilip 10 sıra lastik örülecek. Daha sonra üst yakada yanların yuvarlak görüntü vermesi için lastik örülen parçanı n yanlarına örgünün dikine olan kısmından 5’er ilmek takılarak toplam 74 ilmeğe ulaşılacak. 3 sıra düz, 1 sıra ters, 4 sıra düz örüldükten sonra ilmekler kesilip bant içe katlanarak dikilecek.
SÜSLEME BRITLER :
6 kat olan ipliğin katı açılarak ve 2 katı kullanılarak her bir brit için 2 no’lu tığ ile 240 zincir çekilip üzerine tek sıra dolgu yapılacak. Her bir parça bükülüp şekillendirilerek kazağın üzerine karşılıklı gelecek şekilde monte edilecek.

Hiç yorum yok: